Juriststudenter väljer Åklagarmyndigheten

Även 2020 placerar sig Åklagarmyndigheten i toppskiktet i den ranking som Sveriges juriststudenter gör av framtida arbetsgivare. I år placerade sig myndigheten på tredje plats.

Åklagarmyndigheten tredje mest attraktiva arbetsgivare bland juriststudenter år 2020

Listan över "Sveriges mest attraktiva arbetsgivare" tas varje år fram av företaget Universums s.k. företagsbarometer. Universum frågade nästan 24 000 studenter inom bl.a. ekonomi, teknik, data/it och juridik var de helst vill arbeta efter avslutade studier. Juriststudenterna valde Mannheimer Swartling advokatbyrå, FN och Åklagarmyndigheten som de tre arbetsgivare de helst skulle vilja arbeta för efter examen.

Liksom tidigare år är Åklagarmyndigheten den arbetsgivare inom rättsväsendet som lockar flest unga jurister. Polisen kom i år på femte plats, domstolsväsendet (notarie) på sjätte, domstolsväsendet (domare) på nionde, och Ekobrottsmyndigheten på sjuttonde plats.

Åklagarmyndigheten arbetar löpande med att föra ut kunskap om åklagaryrket till olika målgrupper och att stärka myndighetens varumärke som arbetsgivare.

 

Publicerad 2020-03-20

Nyheter från Åklagarmyndigheten

  • Köp inte en smuggelhund

    Funderar du på hund? Har du sett en gullig hundvalp på nätet? Se upp så du inte köper en smuggelhund. Kriminella göra stora vinster på illegal handel med hundar som föds upp och transporteras till Sverige under vidriga förhållanden.

    Läs mer
  • Lärorikt och spännande att jobba som sommarnotarie

    För tredje sommaren i rad tar Åklagarmyndigheten emot juriststudenter som sommarnotarier. Under några veckor får de inblick i hur det är att arbeta på en åklagarkammare och möjlighet att ta med sig värdefulla erfarenheter till studierna och det stundande arbetslivet. Två av årets sommarnotarier är Kazia Abdoula och Tammo Meijering, som arbetar på Åklagarkammaren i Falun.

    Läs mer
  • Barnfridsbrottet fyller tre år – barn går från att vara vittne till att bli målsägande

    Den 1 juli är det tre år sedan barnfridsbrottet infördes i Sverige och det har under perioden väckts totalt 4482 åtal. Brottet medförde att barn som bevittnar våld gått från att vara vittne till att bli målsägande. Oerhört viktigt enligt Eva-Marie Persson, överåklagare på Åklagarmyndigheten, eftersom ett barns upplevelse av våld mellan närstående vuxna kan medföra en ökad risk att uppleva eller bli utsatt för våld i vuxenrelationen.

    Läs mer
  • Fler nyheter