Lägesrapport i ärende om mord i Malmö

Publicerad: 2024-08-27 14:08:32

Åklagaren har anhållit en 18-årig man på sannolika skäl misstänkt för mord i det ärende där en man i 25-årsåldern sköts till döds på Ramels väg i Malmö igår. Åklagaren lämnar här en kommentar.

Den 18-årige mannen greps i närheten av brottsplatsen en kort tid efter skjutningen.

– Vid gärningen användes det ett automatvapen i ett tättbefolkat område mitt på dagen, vilket medfört stora risker för att fler personer skulle komma till skada. Den misstänkte var avviken från en placering på ett HVB-hem i Sverige. Han har inga kända kopplingar till mordoffret men det är något som vi kommer utreda vidare. I den här typen av brottslighet är det vanligt förekommande att flera personer deltar i genomförande och planeringen och vi kommer söka efter eventuellt fler inblandade. Brottsoffret förekom i en kriminell miljö och har varit misstänkt för allvarlig brottslighet, säger statsåklagare Lisa Åberg som är förundersökningsledare.

Senast på torsdag den 29 augusti kl. 12 ska åklagaren fatta beslut om den anhållne mannen ska begäras häktad eller inte.

Målnummer i Malmö tingsrätt: B 10381-24.

Åklagaren har ingen ytterligare information att lämna. När ny information finns kommer ett nytt pressmeddelande att skickas ut.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20