Lägesrapport i utredning om misstänkt mord i Landskrona

Publicerad: 2024-07-31 09:17:23

Lunds tingsrätt häktade fredagen den 26 juli en 15-årig flicka på sannolika skäl misstänkt för mord i Landskrona den 22–23 juli. Nu fortsätter utredningen.

Domstolen bedömde att det fanns en risk för att hon skulle undanröja bevis eller begå ytterligare brott och gav åklagaren en åtalsfrist till den 23 augusti 2023.

En tredje person är misstänkt för grovt skyddande av brottsling. Den personen är delgiven misstanke men inte frihetsberövad.

– Nu fortsätter arbetet med utredningen. Det handlar om ett omfattande förhörsarbete, analys av brottsplatsundersökning och de olika beslag som gjorts i utredningen och andra olika utredningsåtgärder. Vi är medvetna om de filmer som sprids via sociala medier som uppges komma från den påstådda gärningen men finner inte skäl att kommentera dem mer än så, säger senior åklagare Tomas Olvmyr.

Åklagare eller polis kommer inte att kommentera utredningen löpande. För det fall det finns behov av det, kommer en tid för mediatillgänglighet att skickas ut i ett nytt pressmeddelande i närheten av att åtalsfristen löper ut.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 4490-24.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20