Pressinbjudan: Åtal i ärende om tre sprängdåd i Hässelby, Linköping och Fullerö hösten 2023

Publicerad: 2024-07-30 14:01:52

På fredag den 2 augusti avser åklagarna att väcka åtal mot åtta personer för inblandning i tre sprängdåd i Hässelby, Linköping och Fullerö i september förra året. I samband med åtal bjuder åklagare och polis till gemensam pressträff.

Den 25 september 2023 inträffade en sprängning i ett flerfamiljshus i Hässelby, Stockholms kommun, den 26 september en sprängning i ett flerfamiljshus i Linköping och den 28 september en sprängning mellan två villor i Fullerö sydväst om Storvreta, Uppsala kommun. Flera personer skadades i sprängningarna och i Fullerö avled en 24-årig kvinna.

Flera av de åtta personerna misstänks ha varit inblandade i mer än en av de tre sprängningarna. De tre åklagarna i ärendena har därför samordnat sina förundersökningar.

Målnummer i Uppsala tingsrätt: B 7709-23 och B 8128-23.

Tid och plats

Pressträffen äger rum fredag den 2 augusti kl. 10 i Blankasalen Östra i polishuset i Uppsala, Svartbäcksgatan 49.

Insläpp från kl. 9.45.

Medverkande vid pressträffen i Uppsala

Thomas Bälter, senior åklagare och förundersökningsledare Fullerö, Uppsala

Erik Grönvall, senior åklagare Uppsala

Helene Gestrin, statsåklagare och förundersökningsledare Linköping

Carl Mellberg, statsåklagare och förundersökningsledare Hässelby, Stockholm

Erik Reuterdahl, utredare vid sektionen för grova brott, Polisen Uppsala

Efter att pressträffen avslutats finns Pontus Bark, gruppchef sektionen för grova brott Polisregion Stockholm, tillgänglig för kommentarer på telefon, 070-280 56 55. På plats i Linköping finns lokalpolisområdeschef Ann-Christine Rehnström tillgänglig för intervjuer, mejla din förfrågan till [email protected].

Anmälan krävs

Anmäl dig senast torsdag den 1 augusti kl. 16 till [email protected]. Inget insläpp utan föranmälan. Medtag legitimation. Antalet platser är begränsat och Åklagarmyndigheten förbehåller sig rätten att fördela tillgängliga platser mellan dem som har anmält sig. Efter pressträffen finns möjlighet till enskilda intervjuer, ingen föranmälan krävs till dessa.

Pressträffen kommer inte att sändas digitalt.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20