Utredning om avliden flicka i Landskrona

Publicerad: 2024-07-24 14:00:00

Den flicka som anträffats avliden i Landskrona natten till den 23 juli har preliminärt identifierats som en flicka i högstadieåldern.

Skadorna på flickan och omständigheterna kring hennes anträffande är sådana att hon med stor sannolikhet har blivit bragd om livet med avsikt. Anhöriga är underrättade.

En person har varit hämtad till förhör för att höras om hennes misstänkta inblandning i flickans död. Den personen är också en flicka som är under 15 år gammal. Polis och åklagare har därför inlett en utredning enligt lagen om unga lagöverträdare angående det samtidigt som en förundersökning pågår.

– Den information som framkommit i nuläget är att den avlidna flickan och den flicka som hörs om sin inblandning i händelsen är bekanta med varandra sedan tidigare, säger senior åklagare Tomas Olvmyr som leder förundersökningen.

På grund av att den person som hörts för inblandning i händelsen är under 15 år kommer det inte att bli aktuellt med något anhållande eller häktning. Flickan är omhändertagen av sociala myndigheter.

Läs mer: När barn och unga misstänks för brott 

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 4490-24.

Kontakt

Senior åklagare Tomas Olvmyr är tillgänglig för kortare kommentarer i dag kl. 14–15 på 010-562 66 73.

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20