En ung person anhållen efter skjutning i skola i Trångsund

Publicerad: 2024-09-04 17:30:35

Åklagare vid Södra åklagarkammaren i Stockholm har under eftermiddagen i dag beslutat anhålla en ung person på sannolika skäl misstänkt för försök till mord på en person samt för grovt vapenbrott i Trångsund i södra Stockholm i morse.

– Jag kan bekräfta att det är en ung person som nu är anhållen. Ett intensivt utredningsarbete pågår för närvarande för att få klarhet i exakt vad som hänt. Bland annat har flera personer förhörts och andra utredningsåtgärder har vidtagits under dagen. Det som planeras närmast i utredningen nu är att förhör ska hållas med den misstänkta personen tillsammans med offentlig försvarare. Det är fortfarande alldeles för tidigt i utredningen för att vi ska kunna gå ut med fler uppgifter i ärendet. Målsäganden vårdas på sjukhus och närmare uppgifter om hens tillstånd kan inte lämnas i nuläget, säger senior åklagare Kajsa Lindberg som leder förundersökningen.

Senast på lördag den 7/9 kl. 12 måste åklagaren ta ställning till om den anhållna personen ska begäras häktad eller ej. 

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 15565-24.

Innan beslut är taget i häktningsfrågan kan åklagaren inte lämna några ytterligare upplysningar i ärendet och har inte heller möjlighet att vara tillgänglig för media. 

__________________________________________

Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20