Rapporter
Här ligger rapporter från Åklagarmyndigheten. Dokumenten är sorterade på "Tillsynsrapporter", "Årsrapporter" och "Övriga rapporter".
-
Tillsynsrapport 2017:02 Våldtäkt tvångsmedelsanvändning vid misstanke om våldtäkt
Storlek: 404,06 KB
Publicerad:
Mot bakgrund av riksåklagarens tillsynsbeslut i ärende ÅM 2014/7730 och i anledning av att ändringsfrekvensen i överprövningsärenden under 2015 uppvisade en betydande ökning och uppgick till 26 % har en förstudie avseende användningen av personella tvångsmedel vid misstanke om våldtäkt genomförts på Utvecklingscentrum Göteborg. Frågorna om rättstilllämpning och enhetlighet har varit i fokus vid tillsynen. I tillsynen har också handläggningen under jourtid uppmärksammats. Granskningen av handläggningen under jourtid har begränsats till att kontrollera i vilken mån anteckningsfältet används i ärenden där tvångsmedel är aktuella och om direktiv lämnats. I granskningen har även ingått frågan om framställan av målsägandebiträde gjorts i ett tidigt skede. Granskningen har utgått från ärendehanteringssystemet Cåbra.
Dokument Rapporter TillsynsrapporterLäs mer -
Tillsynsrapport 2017:01 Restriktioner och långa häktningstider
Storlek: 650,72 KB
Publicerad:
Vid Utvecklingscentrum Malmö har en granskning gjorts för att undersöka om åklagarnas tillämpning av häktningsinstitutet och användande av restriktioner sker i enlighet med de vägledande styrdokumenten, ÅFS 2015:2 och RåR 2015:1. Undersökningen har dels bestått i en genomgång av myndighetens statistik från åren 2014 t.o.m. 2016 avseende såväl anhållna som häktade och dels en närmare granskning av 200 frihetsberövanden genom häktning under samma tidsperiod.
Dokument Rapporter TillsynsrapporterLäs mer -
Myndigheter i samverkan mot den organiserade brottsligheten 2017
Storlek: 819,82 KB
Publicerad:
Sedan 2009 har en satsning gjorts med samarbete mellan tolv myndigheter för att säkerställa en effektiv och uthållig verksamhet för bekämpning av den organiserade brottsligheten. En av myndigheterna som ingår är Åklagarmyndigheten. Här är årsrapporten för 2017.
Dokument Rapporter Övriga rapporterLäs mer -
Redovisning av användningen av vissa hemliga tvångsmedel under 2016
Storlek: 2,83 MB
Publicerad:
Denna rapport har tagits fram av Åklagarmyndigheten i samverkan med Ekobrottsmyndigheten, Polismyndigheten, Tullverket och Säkerhetspolisen. I en bilaga till rapporten har Polismyndigheten och Tullverket redovisat respektive myndighets användning av hemliga tvångsmedel med stöd av lagen (2012:278) om inhämtning av uppgifter om elektronisk kommunikation i de brottsbekämpande myndigheternas underrättelseverksamhet.
Dokument Rapporter Övriga rapporterLäs mer -
Tillsynsavdelningens årsrapport 2016
Storlek: 398,53 KB
Publicerad:
Tillsynsavdelningens årsrapport för 2016.
Dokument Rapporter ÅrsrapporterLäs mer -
Myndigheter i samverkan mot den organiserade brottsligheten 2016
Storlek: 1,53 MB
Publicerad:
Sedan 2009 har en satsning gjorts med samarbete mellan tolv myndigheter för att säkerställa en effektiv och uthållig verksamhet för bekämpning av den organiserade brottsligheten. En av myndigheterna som ingår är Åklagarmyndigheten. Här är årsrapporten för 2016.
Dokument Rapporter Övriga rapporterLäs mer -
Gemensam årsrapport utredning och lagföring 2016
Storlek: 862,61 KB
Publicerad:
Gemensam årsrapport från Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten gällande "utredning och lagföring 2016" enligt regeringsuppdrag. Inlämnad i mars 2017.
Dokument Rapporter ÅrsrapporterLäs mer -
Missiv till gemensam årsrapportgällande utredning och lagföring 2016
Storlek: 96,3 KB
Publicerad:
Missiv till gemensam årsrapport från Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten gällande "utredning och lagföring 2016" enligt regeringsuppdrag. Inlämnad i mars 2017.
Dokument Rapporter ÅrsrapporterLäs mer -
Särskilda åklagarkammarens årsrapport 2016
Storlek: 1,27 MB
Publicerad:
Under år 2016 har ärendeinflödet till Särskilda åklagarkammaren minskat något. Lagföringen har ökat. Antalet domar som ogillats är fortfarande ganska högt. Balanserna och genomströmningstiderna har minskat. Antalet ändrade beslut vid överprövning är alltjämt mycket lågt.
Dokument Rapporter ÅrsrapporterLäs mer